Pediatrie Cronici

Colectivul de medici

Dr. Corina Durbaca – medic coordonator secţie – medic primar pediatru, medic specialist gastroenterologie, atestat în Managementul serviciilor de sănătate
Dr. Ingrid Onofrei – medic primar pediatru

Descriere

Înființată în octombrie 2004, în prezent secția are o capacitate de 25 de paturi. În această secție se pot interna copii cu vârsta între 0 – 1 an, pentru o durată maximă de spitalizare de până la 14 de zile.

Profilul secției

Copiii internaţi au depăşit faza acută a unei afecţiuni şi mai necesită supraveghere medicală sau continuare de tratament încă 14 zile. De asemenea pot reprezenta categoria de sugari care vin în spital fără însoţitor şi la care în decurs de 14 zile se încearcă clarificarea problemei sociale. Mai pot fi internaţi copii până la 1 an, care au trecut printr-o intervenţie chirurgicală dar care necesită supraveghere medicală până la vindecare completă. După 14 zile copiii vor fi externaţi la domiciliu dacă starea lor de sănătate este favorabilă iar familia solicită externarea sau sunt reinternaţi în spital în funcţie de patologia fiecăruia pentru o reevaluare de specialitate. În cadrul secţiei se derulează Programul naţional de sănătate a mamei şi copilului; subprogramul 1.4: Profilaxia malnutriţiei la copiii cu greutate mică la naştere.

Concomitent sunt tratate și carențele asociate malnutriției (anemie carențială, rahitism carențial, tulburări de creștere).