Sectia Clinica Cardiologie

Structura Secției Clinice Cardiologie:
– Secţia Clinică Cardiologie – 28 paturi

Colectivul de medici

Prof.  Univ. Dr. Alina Costina Luca – Sef Clinica: medic primar cardiologie pediatrica, medic primar pediatrie, medic specialist cardiologie, doctor in medicina, competenta ecocardiografie si ecografie generala, supraspecializare in Terapie Intensiva, coordonator program rezidentiat Cardiologie Pediatrica.

Dr. Georgiana Russu – medic primar pediatrie, supraspecializare cardiologie pediatrica, doctor in medicina, competenta ecocardiografie, studii complementare in echocardiografie generala, cardiologie pediatrica.

Descriere

Clinica de Cardiologie Pediatrica sa infiintat in anul 2008 si are o capacitatea de 28 de paturi. Sectia este dotata cu 3 monitoare de functii vitale (tensiune arteriala, ritm cardiac, saturatie în oxigen), aparat de ECG, tensiometre arteriale si ecocardiograf Doppler color cu transductori pentru toate categoriile de varsta.

Asiguram asistenta medicala pentru patologia cardiaca pediatrica, acuta sau cronica, malformativa sau dobandita, atat prin internare continua cat si in forma de internare de zi si ambulator.

Sectia de Cardiologie Pediatrica coordoneaza Programul National pentru hipertensiunea pulmonara pediatrica si monitorizeaza si trateaza pacientii cu boli rare (Boala Pompe).

Colaboram cu clinici de chirurgie cardio-vasculara din tara ( IBCV Iasi, IBCV Targul Mures, Spitalul Marie Curie, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgente Louis Turcanu)  si din strainatate.

In clinica noastra se desfasoara program de pregatire a rezidentilor in cardiologie pediatrica.